opc_loader

Wensenlijst

Uitbreiding! Ouddorpse toeristen ook aan Brielse chocolade

 

De vuurtoren van Ouddorp verwerkt in chocolade. Net als Delftsblauwe tegeltjes. Toeristen op Goeree-Overflakkee kunnen massaal aan de chocolade van het Brielse Doosje van Lobs, dat breidt uit naar Ouddorp.

Een mijlpaal. Zo kan de uitbreiding - let op: géén verhuizing - naar het naastgelegen eiland gerust worden genoemd. Het is een langgekoesterde wens, verduidelijkt eigenaresse Jacqueline Lobs van het Doosje van Lobs, een begrip in Brielle en omgeving. Dat de uitbreiding van de chocoladewinkel aan de Brielse Vischstraat niet allang een keer is uitgevoerd, heeft te maken met tijdgebrek. "De kinderen waren kleiner, je kunt je tijd maar één keer indelen", zegt Lobs. "Nu zijn ze groter en kwam er iets moois op ons pad. Dan ga je twijfelen en kijken. Ik kwam altijd al in Ouddorp om te winkelen. Het is er erg gezellig. We willen de stap nu wagen."

 

Dat moois dat op haar pad kwam, is een pandje aan de Weststraat 11. De opening is vrijdag 14 juni. Er is een mooie samenwerking gevonden met de buurman die het horecadeel voor zijn rekening neemt. Lobs verhaalt over een prachtige binnenplaats waar mensen heerlijk kunnen zitten en eten en drinken. En waar waarschijnlijk straks ook haar chocolade kan worden genuttigd. De mogelijkheden zijn legio daar in Ouddorp aan Zee waar het wemelt van de toeristen. En ja: chocolade met daarop de beeltenis van de vuurtoren van Ouddorp ligt dan voor de hand. "Die gaat er komen. Net als van de kerk en Delftsblauwe tegeltjes. Dat zijn leuke meenemertjes!"

 

Personaliseren

Een kopie van het Brielse Doosje van Lobs wordt de winkel in Ouddorp niet. Die krijgt een wat bescheidener schaal met uiteraard wel allerlei vormen chocolade en de mogelijkheid om er teksten op te laten zetten. Wie meer ingewikkelde creaties wil, kan dat wel in Ouddorp bestellen. Dat wordt dan in Brielle gemaakt en naar Ouddorp gebracht. "We zullen heel wat heen en weer gaan rijden over de Haringvlietdam", stelt Jacqueline Lobs lachend vast.

 

De uitbreiding komt aan de vooravond van het 25-jarig bestaan. "We zitten nu op 24 jaar, volgend jaar is ons jubileum." Waarom haar zaak zo'n succes is? "Het is de combinatie van goede chocolade en het zelf kunnen samenstellen van iets. Mensen kunnen binnenlopen, een cadeau uitkiezen en er iets origineels van laten maken. En van chocolade word je sowieso blij!"

 

Blij zijn ook de cacaoboeren in onder andere Ivoorkust en Ghana van wie het 'Doosje' haar chocolade betrekt, door middel van Fairtrade-chocolade. "Ik ben net terug uit Ivoorkust, waar ik heb gezien wat er gebeurt met de opbrengst die naar de cacaoboeren gaat. Die wordt gestoken in opleidingen en het ondersteunen van de boeren. Dit verhaal gaan wij in beide winkels veel meer naar voren brengen, zodat de mensen kunnen zien wat er met een deel van de opbrengst van de chocolade gebeurt."